Ekologismens sex perspektiv på det gröna skiftet:

1) Den gröna förståelsen - allt hänger samman
2) Den gröna etiken - kärleken till livet
3) Den gröna maktanalysen - de sammanvävda förtrycken
4) Den gröna demokratin - att låta jordens röster höras
5) Den gröna ekonomin - ett livsbaserat perspektiv
6) Det gröna jaget - sökandet efter helhet och djup

Vad detta innebär förklaras i min bok, på denna blogg, samt i denna artikel.


söndag 11 september 2011

Bara 84 böcker kvar av "Det gröna skiftet"!

Ja, nu är det inte många tryckta böcker kvar i lager, så passa på att inhandla boken nu. Om du vill hjälpa til att sprida boken, så tipsa gärna bibliotek och be dem beställa den.

Det är inte säkert att jag kommer trycka en ny upplaga. Det skulle i så fall vara om den efterfrågas i större kvantiteter, t ex om nån önskar ha den som kurslitteratur. Så...om du vet nån kurs på t ex universitet eller högskola där den kan passa som kurslitteratur, så tipsa dem gärna.

4 kommentarer:

 1. Hej!
  Fick nys om din bok av Martin, http://endrommaremedoppnaogon.blogspot.com/. Beställde genast en bok. Härligt med en blogg med den inriktningen, jag har gått A-kursen i ekofilosofi vid Karlstads universitet och inget kommer någonsin att bli som innan dess, fick en uppsjö av aha-upplevelser och inget kommer någonsin att bli som förut. Min tid räknas i före- och efter kursen liksom. Är det ok om jag länkar till din blogg från min?

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att din bok "Det gröna skiftet - från industrialism till ekologism"- är en oerhörd intellektuell bedrift där du introducerar många nya termer och ekofilosofer/psykloger/ekonomer som hittills varit okända för en svensk publik. Har boken föressten blivit recenserad på de stora dagstindningarnas kultursidor. Om inte så är det en stor skandal. Jag läser boken för andra gången och återkommer med synpunkter längre fram.

  SvaraRadera
 3. Monica, roligt att ekofilosofikursen påverkade dig så! Naturligtvis får du länka från din blogg. Vad har du själv för blogg?

  Martin, tack för din respons! Fint att du gillar boken. Inga recensioner på stora tidningars kultursidor, tyvärr. Men jag har också varit fantastiskt dålig på att marknadsföra min bok. Skriva den gillade jag, men när den var färdig gick luften ur lite. Tydligen ett inte helt ovanligt fenomen har jag hört. Marknadsföring är inte riktigt min starka sida...
  Ser fram emot dina synpunkter.

  SvaraRadera
 4. Jag försöker iallafall göra PR för din bok på alla möjliga sätt nu. Om du trycker på våra namn så hittar du våra bloggar.

  SvaraRadera